Världens första resväska av återvunnen plast

Samsonite tillverkar världens första kollektion av resväskor tillverkade av återvunnen plast i samarbete med SUEZ och LyondellBasell.

Med anledning av Earth Day den 22 april lanserade Samsonite en kollektion av resväskor som tillverkats av återvunnen plast. Det var vår kombinerade expertis inom återvinning och förädling, men även inom plastproduktion som fick den världsledande väsktillverkaren att välja SUEZ och LyondellBasell som samarbetspartners för denna branschnyhet.

Samsonite arbetar kontinuerligt med att finna nya material och teknik för att kunna erbjuda sina kunder avancerade produkter med hög komfort, prestanda och hållbarhet. För att bevara naturresurserna och minska plastavfallets miljöpåverkan, har väsktillverkan utvecklat ”Green Grey” upplagan av S’Cure ECO, en ny väskkollektion tillverkad av sekundära råvaror. Detta är världens första resväska som tillverkats av återvunnen plast: skalen består av återvunnet förpackningsmaterial och insidan av återvunna PET-flaskor. Produkten är inte bara hållbar ur ett miljöperspektiv, men är även lätt och tålig för att ge köparen den bästa reseupplevelsen.

Den förädlade sekundära råvaran tillhandahålls av Quality Circular Polymers (QCP), en anläggning för plaståtervinning i Nederländerna som drivs av LyondellBasell och SUEZ.

Kollektionen består av en begränsad upplaga av 300 resväskor och kommer att säljas på den Europeiska marknaden (Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Norden) i samband med Earth Day.

"Vi letar ständigt efter nya sätt att minska vår miljöpåverkan över hela vår verksamhet. Naturligtvis spelar forskning på nya hållbara material en nyckelroll, eftersom det gör det möjligt för oss att kombinera vår törst efter innovation med vårt engagemang för hållbarhet. Vi är engagerade i att söka möjligheter att maximera användningen av återvunnet och återvinningsbart material i våra produkter för att lämna efter oss en bättre värld till kommande generationer”, säger Christine Riley Miller, global hållbarhetschef på Samsonite.

"Vi välkomnar Samsonites initiativ och driver på den cirkulära ekonomin med en hållbar och tillförlitlig produkt ", säger Jean-Marc Boursier, vice VD norra Europa.