SUEZ ny samarbetspartner till förpackningsföretaget Ecolean

Ecolean i Helsingborg tillverkar förpackningsmaterial till främst flytande livsmedel som mjölk och yoghurt. Under hösten valde de att leta efter en ny samarbetspartner för sitt avfall och återvinning, och valet föll på SUEZ.

Den första juni skrevs avtal för en helhetslösning av allt Ecoleans avfall och återvinning, med undantag för plastspill från produktionen. Utöver fraktioner som brännbart och wellpapp kommer Ecolean att nyttja två av SUEZ Simplextjänster - EcoSimplex för farligt avfall och vår tjänst för insamling och destruering av sekretessmaterial, SafeSimplex.

SafeSimplex introducerades nyligen i region syd och tack vare den speciella SafeSimplex-bilen kan vi destruera både känsliga dokument och minnesmedia som mobiltelefoner och externa hårddiskar på plats direkt hos kunden, som dessutom kan följa hela processen medan den sker.

"Vi är i uppstarten av projektet och håller just nu på att placera ut utrustning hos kund. Det känns jätteroligt att Ecolean har valt SUEZ som samarbetspartner och vi ser fram emot att hjälpa dem i olika delar av deras hållbarhetsarbete."