SUEZ isoleringsprojekt kan vinna pris

SUEZ deltar i tävlingen Deep Green Challenge med vårt hållbarhetsprojekt för 100 % återvinning av isoleringsspill och har nu glädjande fått veta att vi har gått vidare till final!

Deep Green Challenge är en tävling inom hållbarhet som utlystes tidigare i vår av Skanska. Genom den hoppas byggföretaget kunna hitta nya lösningar och tjänster som minskar deras klimatpåverkan och hjälper dem att bli klimatneutrala.

Om tävlingsbidraget
Idag är det vanligast att isoleringsspill från nybyggnationer läggs på deponi, men tack vare projektet, som vi driver tillsammans med Feab Isolerproffs, kan isoleringsspillet återvinnas och få nytt liv som lösullsisolering.

Lösningen har granskats av en expertpanel inom teknik, miljö, inköp och produktion på Skanska och valts ut som ett av femton bidrag som är med och tävlar om de tio finalplatserna. Vår chans till final bedöms efter följande kriterier – klimatpåverkan, kostnadseffektivitet, kvalitet, innovationsgrad och användningspotential. Vi är jätteglada att ha gått vidare och hoppas naturligtvis att vi tar oss hela vägen till finalen.

För mer information om projektet vänligen kontakta:
SUEZ, Ulf Gustafsson, tel 040-693 43 10, e-post: ulf.gustafsson@suez.com

Läs om SUEZ isoleringsprojekt här
Läs om Deep Green Challenge här