Världspremiär för sekretesshantering direkt hos kunden

Nu lanserar SUEZ ett nytt sekretessfordon som säkerställer att känslig information på papper och i elektronisk utrustning inte hamnar i orätta händer. Sverige är det första landet för SUEZ lansering av denna nya säkra återvinningslösning.

Med denna allt-i-ett-lösning blir det säkert och enkelt för företag och offentliga verksamheter att förstöra och återvinna känslig information, oavsett om den finns på papper eller i till exempel en hårddisk.

– Företag och organisationer tänker ofta på att strimla känsliga papper innan det slängs och nu har allt fler även fått upp ögonen för hur mycket information som lagras i elektronikavfall. Till och med en skrivare lagrar alla utskrifter. Det gjorde att vi såg ett stort behov av att på ett säkert sätt också kunna återvinna känslig elektronik såsom hårddiskar, usb-minnen och mobiltelefoner, säger Mårten Widlund, vd på SUEZ.

Till skillnad mot andra lösningar sker den säkra återvinningen på plats direkt hos kunden vilket minimerar de säkerhetsrisker som kan uppstå när känsligt material mellanlagras innan det strimlas. Kunden kan själv följa processen och får ett destruktionsintyg.

Utvecklingsarbetet har genomförts i samarbete med företag i USA och England.

– Det är glädjande att vi har fått vår koncerns förtroende att lansera denna världsnyhet. Vi fick beställningar på sekretessuppdrag från olika verksamheter innan bilen ens hade levererats vilket visar att intresset är stort och vi ser en enorm potential för denna tjänst, berättar Mårten Widlund. 

Fakta
I Sverige säljs det cirka 3 miljoner smarta mobiltelefoner varje år. Mobiltelefoner innehåller känslig personlig information som e-post, bilder och andra dokument.