SUEZ förvärvar Bengt Werpers åkeri i Rättvik

Återvinningsföretaget SUEZ expanderar i Dalarna och har ingått avtal om att förvärva Werpers åkeri i Rättvik.

Werpers åkeri är verksamt inom återvinning av avfall och har 30 anställda samt egna fordon och sorteringsanläggningar.

– Werpers har funnit länge, har långa kundrelationer och gedigen erfarenhet av återvinningsbranschen. Både SUEZ och Werpers har lång historik i Dalarna och tillsammans kommer vi kunna erbjuda kunderna fler tjänster och återvinningslösningar, säger Mårten Widlund, vd på SUEZ i Sverige

Bröderna Andreas och Erik Werpers är tredje generationens ägare av Werpers åkeri vars verksamhet har sin begynnelse 1929.

– Samgående med SUEZ innebär att vi kommer kunna erbjuda ett bredare sortiment av tjänster jämfört med i dag, vilket är en klar fördel för våra kunder. Det blir också en miljövinst eftersom vi kommer kunna effektivisera systemen och transporterna bättre, säger Andreas Werpers.

– SUEZ är ett seriöst företag med hög kompetens som vi själva känner att vi vill arbeta för. Genom att ingå i SUEZ kan vi snabbare förverkliga vår dröm om hur vi vill att återvinningsverksamheten i Dalarna ska utvecklas. För vår personal innebär det också större möjligheter att utvecklas när vi ingår i ett större företag, säger Andreas.

Lokal förankring och närvaro med lokala medarbetare är viktigt för SUEZ som sedan många år är etablerade i Dalarna med lokala kontor i Älvdalen och Mora.

– Vi är mycket glada för detta avtal som blir ett bra avstamp inför en utökad satsning på vår verksamhet i Dalarna med omnejd. Werpers är varmt välkomna till oss, säger Mårten Widlund.

Planerat tillträde är den 1 december 2015.