Miljöchef gillar motion

I maj började Lars Liljekvist som EQS-chef på SUEZ. Han har tidigare haft liknande roller på Arbetsmiljöverket, Eon och Vestas. – SUEZ är ett stabilt företag som arbetar aktivt med miljö och säkerhet. Återvinning och avfallshantering är ett stort och spännande område, säger Lars.Varandras arbetsmiljö
Lars ska arbeta för att antalet olyckor minskar (målet är noll olyckor) samt att antalet inrapporterade händelser och riskobservationer ökar så att verksamheten kan arbeta ännu mer förebyggande.

– Uttrycket ”vi är varandras arbetsmiljö” måste förstås av alla och vi borde oftare ställa oss frågan vad jag kan göra för att förbättra arbetsmiljön för mig själv och mina kollegor, säger Lars.

Ledningen visar vägen
Lars har tidigare arbetat på Arbetsmiljöverket, Eon och Vestas i liknande roller. Han har en gedigen erfarenhet och vet att det som krävs för att skapa en bra arbetsmiljö är att ledningen på olika nivåer i en organisation tar ansvar och visar vägen.

– Vi på EQS-avdelningen stödjer cheferna och arbetsledarna i detta arbete.

Ledare på Friskis
Som person är Lars en glad och ärlig person som inte gillar orättvisor och egoism. Under sin uppväxt höll Lars alltid på med idrott och har tränat såväl fotboll, handboll som bordtennis. Efter en korsbandsskada började han att träna på Friskis & Svettis. Denna träningsform passade honom utmärkt då han gillar att röra sig till musik. I slutet av 1990-talet utbildade han sig till ledare.

– Det krävs att man gillar att stå i mitten och leda andra. Jag ger allt under ett pass och får väldigt mycket tillbaka av de som deltar, berättar Lars som håller i ett träningspass varje måndag med cirka 100 deltagare.

Friskvård bygger hälsa
Lars har också sprungit många långlopp och han uppskattar den goda stämning som ofta uppstår när det står smycket folk runt banan.

– Friskvård är viktigt, kroppen tål mer belastning än vad man tror och det är viktigt för att orka arbeta länge. Leder, muskler och ligament mår bra när kroppen får röra på sig, säger Lars.